Tosty francuskie z owocami sezonowymi

Tosty francuskie z owocami sezonowymi

by -
Jeśli tęsknicie za francuskimi klimatami, mamy propozycję dzięki, której przez moment przeniesiecie się do ulubionej dzielnicy Paryża.  Oto one — tosty francuskie z owocami sezonowymi. 

Skład­ni­ki (2–4 por­c­je):

8 kromek chał­ki (grubość ok. 1,5 cm)

3 jaj­ka (L)
150 ml mle­ka
2 łyż­ki cukru trz­ci­nowego
1/2 łyżecz­ki cyna­monu
owoce
cuki­er pud­er
olej rzepakowy Rap­so
szczyp­ta soli

Przy­go­towanie:

Wbij jaj­ka do głębok­iego talerza. Następ­nie dodaj mleko, cuki­er, cyna­mon i sól. Dokład­nie wszys­tko wymieszaj. Potem wlej na patel­nię 2 łyż­ki ole­ju.

Krom­ki chał­ki namaczaj w masie jajecznej i smaż na śred­nim ogniu z obu stron na ład­ny, zło­ty kolor. Przed nałoże­niem kole­jnej por­cji chał­ki wlej na patel­nię odrobinę ole­ju.

Ter­az Umyj owoce, a więk­sze z nich pokrój na kawał­ki. Ułóż na talerzach por­c­je tostów, dodaj owoce. Na koniec całość oprósz cukrem pudrem.

Smacznego!

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz