Tosty francuskie z owocami sezonowymi

Tosty francuskie z owocami sezonowymi

by -
Jeśli tęsknicie za francuskimi klimatami, mamy propozycję dzięki, której przez moment przeniesiecie się do ulubionej dzielnicy Paryża.  Oto one — tosty francuskie z owocami sezonowymi. 

Skład­niki (2–4 por­c­je):

8 kromek chałki (grubość ok. 1,5 cm)

3 jajka (L)
150 ml mleka
2 łyżki cukru trz­ci­nowe­go
1/2 łyżeczki cyna­monu
owoce
cukier pud­er
olej rzepakowy Rap­so
szczypta soli

Przy­go­towanie:

Wbij jajka do głębok­iego talerza. Następ­nie dodaj mleko, cukier, cyna­mon i sól. Dokład­nie wszys­tko wymieszaj. Potem wlej na patel­nię 2 łyżki ole­ju.

Kromki chałki namaczaj w masie jajecznej i smaż na śred­nim ogniu z obu stron na ład­ny, zło­ty kolor. Przed nałoże­niem kole­jnej por­cji chałki wlej na patel­nię odrobinę ole­ju.

Ter­az Umyj owoce, a więk­sze z nich pokrój na kawałki. Ułóż na talerzach por­c­je tostów, dodaj owoce. Na koniec całość oprósz cukrem pudrem.

Smaczne­go!

BRAK KOMENTARZY

Odpowiedz

three × 5 =