Tosty francuskie z owocami sezonowymi
Jeśli tęsknicie za francuskimi klimatami, mamy propozycję dzięki, której przez moment przeniesiecie się do ulubionej dzielnicy Paryża. Oto one — tosty francuskie z owocami sezonowymi.
Składniki (2–4 porcje):
8 kromek chałki (grubość ok. 1,5 cm)
3 jajka (L)
150 ml mleka
2 łyżki cukru trzcinowego
1/2 łyżeczki cynamonu
owoce
cukier puder
olej rzepakowy Rapso
szczypta soli
Przygotowanie:
Wbij jajka do głębokiego talerza. Następnie dodaj mleko, cukier, cynamon i sól. Dokładnie wszystko wymieszaj. Potem wlej na patelnię 2 łyżki oleju.
Kromki chałki namaczaj w masie jajecznej i smaż na średnim ogniu z obu stron na ładny, złoty kolor. Przed nałożeniem kolejnej porcji chałki wlej na patelnię odrobinę oleju.
Teraz Umyj owoce, a większe z nich pokrój na kawałki. Ułóż na talerzach porcje tostów, dodaj owoce. Na koniec całość oprósz cukrem pudrem.
Smacznego!