Sałata z truskawkami, ricottą i czekoladowymi wiórkami
Przygotowanie zdrowego dnia nie wymaga wielogodzinnych przygotowań. Pokazujemy, że można jeść zdrowo, dobrze i niedrogo. Tym razem sałatę z truskawkami, ricottą i czekoladowymi wiórkami serwuje Jan Kuroń.
Składniki:
1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Cool
10 truskawek
75 gramów czekolady (gorzkiej lub mlecznej)
100 g sera ricotta
½ dojrzałej pomarańczy
2 łyżki uprażonych pestek migdałów
Sposób przygotowania:
Mieszankę sałat wyłóż do półmiska. Dodaj pokrojone na pół lub na ćwiartki truskawki oraz ricottę podzieloną na zgrabne kawałki. Następnie obierz i pokrój pomarańczę na „segmenty”. Wymieszaj wszystkie składniki. Całość posyp migdałami i startą czekoladą. Tutaj wyborny będzie truskawkowy winegret.
Więcej przepisów na: www.kuron.com