Pierwszy smak
Smaki dzieciństwa są jednym z najpiękniejszych wspomnień. Kiedy wracamy do nich po wielu latach, bywa że przeżywamy rozczarowanie… Ale kto pamięta gdzie i kiedy próbował pierwszą marchew, cytrynę czy kapustę kiszoną. Zachęcamy do fotografowania maluchów podczas pierwszych smaków. Dlaczego? Zobaczcie sami.
Być może na dnie szafy stoi gdzieś pudełko, z waszymi kaftanikami, śliniakami zbrudzonymi od dziecięcych papek. To tylko strzęp wspomnień. Jeśli nie masz “dowodów rzeczowych” potwierdzających różnorodność smaków dzieciństwa, zawsze można wrócić do fotografii lub filmu. Ten, który pokazujemy, nakręcony został w tempie 500 klatek na sekundę. Dokumentuje dzieci, które doświadczają nowych smaków. Ich reakcja na oliwki, anchois, marynowane cebulki, czy cytrynę są po prostu bezcenne! Są kwaśne miny, płacz i wielka radość. Przepyszny widok. Jak myślicie, który smak jest zwycięzcą? Czy przekonaliśmy Was do dokumentowania takich chwil?
Wideo nakręcili pracownicy agencji reklamowej Saatchi & Saatchi. Wyświetlono je w trakcie konferencji TED w Sydney.