Pączki twarogowe

Pączki twarogowe

by -

Doskon­ałe na świę­ta, na imprezę i na co dzień. Przy­go­towanie i smaże­nie zaj­mu­je w sum­ie maksy­mal­nie 30 min­ut. Smaku­ją bosko, a do tego, ze wzglę­du na skład­ni­ki i sposób przy­go­towa­nia, nie nasiąka­ją tłuszczem i są mniejszym złem niż klasy­czne pącz­ki. 

Tłusty Czawrtek pączkiSkład­ni­ki:

  • 3 szk­lan­ki mąki
  • 1 kg twarogu
  • 1 szk­lan­ka cukru
  • 5 jajek
  • 1 łyżecz­ka sody
  • olej do smaże­nia

Sposób przy­go­towa­nia:
Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę, sodę i zmielony twaróg. Dobrze wyro­bić. Jeśli jest za rzad­kie, dodać więcej mąki. Maczać ręce w tłuszczu, for­mować z cias­ta małe pączusz­ki, kłaść do roz­grzanego ole­ju i smażyć w głębokim tłuszczu na rumi­ano. Po ostudze­niu posy­pać cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!

Marta Raczek. Zawodowo dziennikarka, reżyser, lektor. Prywatnie zakochana pasjonatka gotowania i podróży, właścicielka kota Czesława. Gotuję bo lubię. Gotuję by sprawiać radość ludziom, których kocham. Gotuję dla relaksu. Gotuję, bo to sztuka w pysznym wydaniu. Znajdziecie tu przepisy przeze mnie wymyślone/zmodyfikowane/przetestowane. Zawsze sprawdzone i zawsze sfotografowane! Więcej przepisów na www.facebook.com/Qkingmania

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz