Ziemniaczane omleciki z oliwkami

Ziemniaczane omleciki z oliwkami

by -


zmieniaczane omlecikiSkład­ni­ki:

4 jaj­ka
4 — 5 śred­nich ziem­ni­aków,
12 hisz­pańs­kich zielonych oli­wek,
oli­wa,
szczyp­ta soli

Sposób przy­go­towa­nia:
Pokrój drob­no ziem­ni­a­ki, a następ­nie usmaż na roz­grzanej oli­wie. Pil­nuj, aby się nie przy­pal­iły. Gdy ziem­ni­a­ki będą miękkie posól je i odstaw na bok. Posiekaj oli­w­ki. Ubij jaj­ka, wymieszaj z ziem­ni­aka­mi i oli­wka­mi. Na małą patel­nię z odrobiną oli­wy przelej część przy­go­towanej masy. Usmaż po obu stronach, a na koniec ozdób oli­wka­mi tworząc na talerzyku smakow­ity kwia­tuszek. Gotowe.

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz