Kotleciki z marchewki

Kotleciki z marchewki

Skład­ni­ki:

300 g march­wi
2 łyż­ki nat­ki pietrusz­ki
1 łyż­ka pestek słoneczni­ka
2 ząb­ki czosnku
sól
150 ml mąki pszen­nej
150 ml buł­ki tartej
olej do smaże­nia

Przy­go­towanie:
Obrać marchew i utrzeć ją na tarce. Dodać utarte ząb­ki czosnku, bułkę tartą oraz mąkę. Następ­nie do masy doda­je­my pest­ki (sugeru­ję najpierw pod­prażyć na suchej patel­ni), a także natkę pietrusz­ki i sól do smaku. Całość dokład­nie miesza­myZ masy for­mu­je­my kotle­ci­ki, obtacza­my je w bułce tartej i smażymy przez kil­ka min­ut na ghee (klarowane masło).
Mama ośmiomiesięcznego Julka, zmęczona bieganiem po bazarkach w poszukiwaniu dobrych, zdrowych warzyw i owoców. Po kilku latach pracy w korporacji jako rekruter postanowiła szerzyć pasję zdrowego stylu życia i wegetariańskiej kuchni, dlatego wraz z mężem otworzyła firmę VEGEPACK - ecowarzywniak z dostawą do domu.

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz