Guacamole

Guacamole

Skład­ni­ki:
• 2 dojrza­łe awoka­do, obrane
• 2 łyż­ki soku z cytryny lub limon­ki
• 1 mały ząbek czosnku, drob­no posiekany i posy­pa­ny solą
• Chip­sy z tor­tilli lub kukury­dziane nachos
• 1 pomi­dor, pokro­jony w drob­ną kostkę
• sól

Dodat­ki
(według uzna­nia):

• 1/3 małego pęcz­ka kolendry, posiekane list­ki
• 1/2 czer­wonej paprycz­ki chilli, drob­no posiekanej
• 4 łyż­ki oli­wy z oli­wek.

Rozg­nieść widel­cem awoka­do z sok­iem z cytryny i czosnkiem. Dodaj resztę skład­ników i wymieszaj. Dopraw do smaku i podawaj z chip­sa­mi nachos lub tor­tillą.

Mama ośmiomiesięcznego Julka, zmęczona bieganiem po bazarkach w poszukiwaniu dobrych, zdrowych warzyw i owoców. Po kilku latach pracy w korporacji jako rekruter postanowiła szerzyć pasję zdrowego stylu życia i wegetariańskiej kuchni, dlatego wraz z mężem otworzyła firmę VEGEPACK - ecowarzywniak z dostawą do domu.

1 KOMENTARZ

Dodaj komentarz