Pietruszka i pasternak zapiekane z tymiankiem

Pietruszka i pasternak zapiekane z tymiankiem

Skład­ni­ki:
50 dkg pietruszek i/lub paster­naku (może być mieszan­ka)
1/2 szk­lan­ki oli­wy z oli­wek
2–3 ząb­ki czosnku
tymi­anek
sól

Przy­go­towanie:
Pietrusz­ki i paster­nak oskrobać, wypłukać, włożyć do żarood­pornego naczy­nia, polać oli­wą wymieszaną z tymi­ankiem i czosnkiem. Wymieszać tak, aby wszys­tkie korze­nie były obtoc­zone w tłuszczu i przyprawach. Wstaw­ić do piekarni­ka nagrzanego do 180 stop­ni i zapiekać około 20 min. Podawać na zim­no lub gorą­co- na przekąskę lub jako jako dodatek do innych dań. My zjedliśmy z ziem­ni­aka­mi i surówką z czer­wonej kapusty…mniam

Mama ośmiomiesięcznego Julka, zmęczona bieganiem po bazarkach w poszukiwaniu dobrych, zdrowych warzyw i owoców. Po kilku latach pracy w korporacji jako rekruter postanowiła szerzyć pasję zdrowego stylu życia i wegetariańskiej kuchni, dlatego wraz z mężem otworzyła firmę VEGEPACK - ecowarzywniak z dostawą do domu.

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz