Beza Pavlova z owocami

Beza Pavlova z owocami

by -
Beza Pavlova z konfiturą malinową to niebanalny przepis na różne okazje. Nie myślcie o kaloriach, tylko o rozpływającej się w ustach bezie… Oto sprawdzony przepis, którym radością się dzielimy. Smacznego!

Skład­niki:

Beza:

6 białek
szk­lanka drob­ne­go cukru

Krem: 

żółtko bądź dwa (w zależnoś­ci od wielkoś­ci)|
łyżka cukru
2 opakowa­nia mas­car­pone
3 łyżki śmi­etany 36%
owoce: borówka, mali­na, jeży­na bądź truskawka
kon­fi­tu­ra mali­nowa Schwartau
mię­ta

Wyko­nanie:

Ubić białka na szty­wną pianę, powoli dodawać cukier i dalej ubi­jać mik­serem aż bez będzie biała i błyszczą­ca. Musi być szty­w­na po odwróce­niu do góry nogami.

Natłuś­cić papier do pieczenia robiąc kółko, wyłożyć bezę. Piekarnik włączyć n a 160 stop­ni i piec bezę przez ok. 8–10 min, następ­nie zmniejszyć tem­per­aturę do 140 stop­ni i suszyć bezę ok. godziny.

Krem:

Ubić żółtka z cukrem na kogel-mogel, dodać mas­car­pone, wol­no i krótko zamieszać łyżką. W osob­nej mis­ce ubić na szty­wno śmi­etanę, połączyć oby­d­wie masy wszys­tko chwilę schłodz­ić w lodów­ce.

Wyłoże­nie:

Na dużą paterę bądź talerz wyłożyć bezę, następ­nie pos­marować masą z mas­car­pone i kon­fi­turą mali­nową. Na wierzchu wyłożyć owoce i przy­s­troić miętą

BRAK KOMENTARZY

Odpowiedz

16 − thirteen =