Sałata z truskawkami, ricottą i czekoladowymi wiórkami

Sałata z truskawkami, ricottą i czekoladowymi wiórkami

by -
Przygotowanie zdrowego dnia nie wymaga wielogodzinnych przygotowań. Pokazujemy, że można jeść zdrowo, dobrze i niedrogo. Tym razem sałatę z truskawkami, ricottą i czekoladowymi wiórkami serwuje Jan Kuroń.

zwiorkami

Skład­ni­ki:

1 opakowanie mieszan­ki sałat Fit&Easy Cool
10 truskawek
75 gramów czeko­la­dy (gorzkiej lub mlecznej)
100 g sera ricot­ta
½ dojrza­łej pomarańczy
2 łyż­ki uprażonych pestek migdałów


Sposób przy­go­towa­nia:

Mieszankę sałat wyłóż do półmiska. Dodaj pokro­jone na pół lub na ćwiart­ki truskaw­ki oraz ricot­tę podzieloną na zgrab­ne kawał­ki. Następ­nie obierz i pokrój pomarańczę na „seg­men­ty”. Wymieszaj wszys­tkie skład­ni­ki. Całość posyp migdała­mi i startą czeko­ladą. Tutaj wyborny będzie truskawkowy wine­gret.

Więcej przepisów na: www.kuron.com 

kucharz, entuzjasta świeżych, lokalnych i sezonowych produktów. Szkolony przez swojego ojca – Macieja Kuronia, uczył się łączenia smaków, kreatywności i tradycji kulinarnych z całego świata. Interesuje się historią polskich kulinariów, dietetyką oraz szeroko pojętym wolontariatem. Występował w programie „Kuroniowie rozgryzają” w Kuchnia+, przedstawiając potrawy i historie oraz anegdoty z nimi związane. Od wielu lat gotuje na antenie „Pytania na Śniadanie”.

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz