Miętowe guacamole

Miętowe guacamole

by -
Miętowe guacamole to efekt poszukiwań nowego smaku i pewnego rodzaju alternatywa dla tradycyjnego guacamole. To super pomysł na pastę do grzanek, smaczny  dodatek do mięsa lub po prostu na wyjątkowe śniadanie. Pysznie jest dbać o siebie.

 guacamole

Skład­ni­ki:

  • 1 dojrza­łe awoca­do
  • 1–2 ząb­ki czosnku
  • łyżecz­ka soku z cytryny lub limon­ki
  • kil­ka listków mię­ty
  • szczyp­ta soli

Przy­go­towanie:

Jeśli masz roz­drab­ni­acz, wrzuć do niego wszys­tkie skład­ni­ki i zmik­suj. Jeśli nie, umyj i obierz awoka­do, wyjmij pestkę, miąższ rozg­nieć widel­cem. Dodaj wyciśnię­ty ząbek czosnku, sok z cytryny, drob­no posza­tkowane list­ki mię­ty i sól do smaku. Wymieszaj. Podawaj na grzankach z wieloziar­nistego pieczy­wa.

SMACZNEGO!!!!

Marta Raczek. Zawodowo dziennikarka, reżyser, lektor. Prywatnie zakochana pasjonatka gotowania i podróży, właścicielka kota Czesława. Gotuję bo lubię. Gotuję by sprawiać radość ludziom, których kocham. Gotuję dla relaksu. Gotuję, bo to sztuka w pysznym wydaniu. Znajdziecie tu przepisy przeze mnie wymyślone/zmodyfikowane/przetestowane. Zawsze sprawdzone i zawsze sfotografowane! Więcej przepisów na www.facebook.com/Qkingmania

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz