Miętowe guacamole
Miętowe guacamole to efekt poszukiwań nowego smaku i pewnego rodzaju alternatywa dla tradycyjnego guacamole. To super pomysł na pastę do grzanek, smaczny dodatek do mięsa lub po prostu na wyjątkowe śniadanie. Pysznie jest dbać o siebie.
Składniki:
- 1 dojrzałe awocado
- 1–2 ząbki czosnku
- łyżeczka soku z cytryny lub limonki
- kilka listków mięty
- szczypta soli
Przygotowanie:
Jeśli masz rozdrabniacz, wrzuć do niego wszystkie składniki i zmiksuj. Jeśli nie, umyj i obierz awokado, wyjmij pestkę, miąższ rozgnieć widelcem. Dodaj wyciśnięty ząbek czosnku, sok z cytryny, drobno poszatkowane listki mięty i sól do smaku. Wymieszaj. Podawaj na grzankach z wieloziarnistego pieczywa.
SMACZNEGO!!!!