Zupa z kapustą pak czoi

Zupa z kapustą pak czoi

Dziś coś roz­grze­wa­jącego i oczy­wiś­cie zdrowego!
Skład­ni­ki:
  • 1 litr esencjon­al­nego wywaru z włoszczyzny
  • 5 cm świeżego imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyż­ki płyn­nego mio­du
  • 2 głów­ki kapusty pak choi
  • 300 g “gotowego” chińskiego makaronu
  • 150 g pieczarek
  • 4 dym­ki
Sposób przy­go­towa­nia:

Wywar wle­wamy do rond­la, doda­je­my drob­no star­ty imbir, zmi­ażdżony czos­nek, 2 łyż­ki sosu sojowego. Całość doprowadza­my do wrzenia i gotu­je­my na wol­nym ogniu przez około 3 min­u­ty. Do rond­la z wywarem dokładamy głów­ki kapusty prze­cięte na połowy, makaron oraz pokro­jone w plas­try pieczar­ki i gotu­je­my na wol­nym ogniu przez kole­jne 3 min­u­ty. Zupę poda­je­my w małych mis­eczkach — do każdej nale­wamy wywar z makaronem i warzy­wa­mi, na wierzchu układamy plas­ter­ki  dym­ki.

Mama ośmiomiesięcznego Julka, zmęczona bieganiem po bazarkach w poszukiwaniu dobrych, zdrowych warzyw i owoców. Po kilku latach pracy w korporacji jako rekruter postanowiła szerzyć pasję zdrowego stylu życia i wegetariańskiej kuchni, dlatego wraz z mężem otworzyła firmę VEGEPACK - ecowarzywniak z dostawą do domu.

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz