Empanadillas z serem i oliwkami

Empanadillas z serem i oliwkami

fot. 1000stopni.pl

Skład­ni­ki:

100 g  tłustego twarogu,

85 g zielonych drob­no posza­tkowanych oli­wek,

100 g sus­zonych drob­no posza­tkowanych pomi­dorów z ole­ju,

2 łyżecz­ki zielonego kon­ser­wowanego pieprzu,

sól do smaku,

opakowanie cias­ta fran­cuskiego.

Tłusty twaróg miesza­my z posza­tkowany­mi oli­wka­mi i pomi­do­ra­mi. Doda­je­my rozg­nieciony zielony pieprz i sól do smaku.

Cias­to fran­cuskie kroimy na kwadraty. Na środ­ku każdego z nich kładziemy farsz łyżką i składamy po przekąt­nej for­mu­jąc pierożek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stop­ni na zło­cis­to­brą­zowy kolor.

Przepis pochodzi z blo­ga Moni­ki Mro­zowskiej i Macie­ja Szaciłło — 1000stopni.pl

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz